Nieuws

Info avond gymzaal/sporthal
20-11-2006Maandagavond 20 november stroomde De Goede Aanloop langzaam vol met geÔnteresseerden in de nieuw te bouwen gymzaal/sporthal.
Er was door Dorpsbelang een informatieavond georganiseerd over de geplande nieuw te bouwen sportaccommodatie.
Nadat Theo Meulendijks de avond geopend had, hield Hans van Dijke een verhaal waarin de noodzaak voor het dorp om te komen tot de bouw van een nieuwe gymzaal/sporthal tot uiting kwam.

Hierna kreeg wethouder Jaap van der Est het woord, hij had speciaal voor deze bijeenkomst nog even tijd vrij gemaakt. Dhr. van der Est begon zijn verhaal met te vertellen dat Tollebeek binnen het gemeentehuis bekend staat als een van de dorpen waar vanuit de bewoners al veel is gerealiseerd onder meer door middel van de Leader+ bijdrage, en sprak de hoop uit dat het ook dit keer zal lukken om samen met de gemeente er iets moois van te maken. De basis voor het geheel wordt gelegd door de gemeente, daar is al een bedrag vrijgemaakt voor het project.
Dhr. van der Est liet duidelijk weten dat dit de basis is en dat de Tollebeker gemeenschap kan zorgen voor de extra wensen. Ook wees hij op het belang om niet te lang te wachten, het tijdspad welke de gemeente voor ogen heeft, i.v.m. het opzeggen van de huidige locatie, is; 2007 plannen, 2008 bouwen, 2009 klaar.
Na dhr. van der Est kreeg Henk Jansen het woord, hij heeft de diverse bouwlocaties naar voren gehaald, inclusief voor en nadelen. Daarna was het woord aan de aanwezigen en deed dorpsvoorzitter Theo Meulendijks er alles aan om zoveel mogelijk ideeŽn los te krijgen bij de aanwezigen. Hier kwamen verschillende mogelijkheden aan bod, variŽrend van ruimte voor fysiotherapie, voor- en naschoolse opvang tot skyboxen aan toe. Of dit allemaal bewerkstelligd zal worden zal de tijd leren, een belangrijke boodschap kwam nog even van Dick Hulsebosch, hij sprak de wens uit naar de verenigingen, niet alleen het belang van de vereniging maar bovenal het belang van de gemeenschap voorrang te geven in de overwegingen.


Heeft u ook belangstelling om deel te nemen, of heeft u ideeŽn over mogelijke gebruikersmogelijkheden voor de nieuwe sporthal, dan wil Dorpsbelang dat graag van u weten.
HIER kunt u het belangstellingsformulier downloaden.